uiteten Oegstgeest
Een menu om van te watertanden
maandmenu Restaurant de Jonker

Bekijk hier de gerechten van
Restaurant De Jonker in Oegstgeest

Sashimi als voorgerecht, of de huisgerookte zalm. Als hoofdgerecht de steak bereid op de Big Green Egg of spareribs, allebei met huisgemaakte friet. Is het moeilijk kiezen met al dat lekkers op onze kaart? We maken het u nog lastiger: gaat u als dessert voor de zelfgemaakte cheesecake of limoncello?

Chef’s 3 gangen keuze maandmenu € 31,50 p.p.
Carpaccio van runderlende

– rucola – pijnboompitten – Pecorino kaas – gedroogde tomaat – balsamico dressing –

Licht gerookte zeebaarssalade

– zoetzure groenten – kruim van kroepoek –

Kalfslende met truffelbrie - Big Green Egg -

– brie van fromagerie du Patron – verse groenten – aardappelgarnituur –

Op de huid gebakken Noorse zalmfilet

– verse groenten – Hollandaisesaus – aardappelpuree –

Gemarineerde ananas met spekkoek

– bolletje ijs –

Kaasplankje

– 3 kaas soorten – vijgencompote – notenbrood –

Chefs verrassingsmenu
3-gangen
€ 35,00
4-gangen
€ 38,00

Wij serveren diverse open wijnen.
Vraag hier gerust naar bij onze medewerker

Voorgerechten

Al onze gerechten worden geserveerd met verse groenten en aardappelgarnituur tenzij anders staat aangegeven

Soep van de dag

vraag hiernaar bij een van onze medewerkers

€ 6,75
Rouleaux van geitenkaas

– noten – compote van granny smith – little gem honing mosterdsaus –

€ 9,50
Salade springroll

– gevuld met zoetzure groenten – salade – avacado – mango – hoisinsaus –  

€ 10,00
Steak tartare

– krokant eidooier – piccalilly – zoetzuur – aceto Madeira dressing –          

€ 12,50
Huisgemaakte eendenlever paté

– gemarineerd in cognac – Fries suikerbrood – balsamico glacé – zoetzure wortel –

€ 15,00
Proeverij van zalm

– koud & warm gerookt – tartaar – dragoncreme – knolselderij – toast met rouille –

€ 11,00
Carpaccio van runderlende

– kappertjes – Pecorino kaas – zongedroogde tomaat – balsamico dressing – rucola –

klein € 11,00
groot € 17,50
Proeverijplank de Jonker

– verwennerij van diverse voorgerechten voor 2 personen –

p.p. € 14,50
Hoofdgerechten

Al onze gerechten worden geserveerd met verse groenten en aardappelgarnituur tenzij anders staat aangegeven

Tong a la meunière

– in de roomboter gebakken – huisgemaakte friet – salade –

€ 24,50
Heilbot

Geroosterde heilbot met een ragout van gamba, ravioli van gamba en kruidenolie

€ 21,00
Op de huid gebakken Noorse zalmfilet

met Hollandaisesaus

€ 20,00
Hertenrugfilet

Gras gevoerd Nieuw-Zeelands hert, afkomstig van de zilver farm, waarbij crème de cassissaus, rode kool, kroketje van aardappel en prei, katenspek en gekarameliseerde sjalot

€ 24,00
Tournedos van ossenhaas

Uruquaise ossenhaas met rode wijn jus 

(extra gebakken eendenlever + €6,50)


€ 24,75
Onze klassiek gebakken kalfslever

met spekjes, appel, ui en Calvadosjus

€ 20,00
Kalfslende met truffelbrie

met brie van fromagerie du Patron

€ 20,00
De Jonker Boerenburger

Broodje hamburger met sla, tomaat, ui en de keuze uit truffel- of Joppiesaus

€ 16,50
Saté

Met onze huisgemaakte friet, salade, kroepoek en satésaus

€ 16,50
Spare ribs

Huis gemarineerde spareribs met knoflooksaus, huisgemaakte friet en salade

€ 16,75
Tomatenrisotto

met diverse bereidingen van champignons en truffel

€ 19,50
Tortelone uit het bos

diverse bereidingen van tomaat en krokant van Parmezaan

€ 20,50
Chateaubriand

Geserveerd op een schaal met peper- en rodewijnsaus

€ 56,00
Proeverijplank de Jonker

Laat u verrassen door de chef met vlees en vis op de plank

€ 57,00
Nagerechten
Huisgemaakt ijs

– bolletje ijs – 

€ 2,00
Gemarineerde ananas met spekkoek

– bolletje ijs –               

€ 8,00
Proeverij van chocolade

– chocoladetaart – chocolademousse – bol chocolade ijs – chocoladesaus –

€ 8,50
Friese oliebol

– appelcompote – vanille ijs – kaneel –

€ 7,50
Proeverij dessert

– vier verschillende kleine desserts –

€ 11,00
Creme brulee

– bolletje ijs –

€ 8,00
Kaasplankje

– diverse kazen van de kaaswagen –

3 kazen € 7,00
5 kazen € 11,00
IJscoupe

– 3 huisgemaakte bollen ijs – slagroom –

€ 7,50
WIJNTIP

Geniet ook eens van een glaasje dessertwijn bij uw dessert

Jumilla ‘Amatus’ Dulce Monastrell
Glas € 6,50
KOPKE 10 years – tawny reserva
Glas € 7,00
Pedro Ximenez sherry
Glas € 6,25
Château Simon - Bordeaux - Sauternes
Glas € 7,-
Kindergerechten

Alleen voor de allerkleinsten onder ons

Klein broodje hamburger
€ 9,50
Kindermenu vlees
€ 11,75
Vis van de dag
€ 11,50
Frikandellen (2 stuks)
€ 8,25
Kroketten (2 stuks)
€ 8,50

U kunt deze kindergerechten zelf samenstellen met huisgemaakte frietjes,
romige aardappelpuree en salade of een portie verse groenten.

Extra’s
Huisgemaakte friet met mayonaise
€ 4,50
Salade
€ 3,75
Mandje brood met boter
€ 5,00

Hebt u een allergie? Meld het ons!